De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 dikke langoeststaarten
- 200 ml visfumet
- 200 g zure room van Pâturages
- 60 g gedroogde morieljes
- 1 preiwit
- 1 wortel
- 1 stuk knolselderij
- 35 g boter van Pâturages
- 2 el olijfolie van Bouton d’Or
- 1 glas cognac
- 250 ml droge witte wijn van Expert Club
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Laat de morieljes 3 uur in lauw water weken. Leg ze 5 min. in bijna kokend water. Snijd ze doormidden en maak de binnenkant schoon. Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
-
Snijd de 3 groenten in fijne staafjes en laat ze traag fruiten in de boter. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Sauteer de langoestmoten op een middelhoog vuur in de boter-oliemengeling, tot de schaal rood wordt. Flambeer met cognac, bevochtig met wijn en voeg de groenten toe. Kruid met peper en zout en meng. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Voeg de visfumet en de verse room toe. Laat een tiental minuten op een zacht vuur sudderen.
-
Haal de langoest uit de pan, leg op een serveerschaal en houd warm. Zeef de saus over de morieljes en laat nog 5 min. inkoken. Giet de saus over de langoest en serveer.
Tips
laat de langoest niet te lang garen. Anders wordt het vlees taai.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.