Vissoep met saffraan
Vissoep met saffraan is een heerlijke bereiding die de rijke smaken van de zee combineert met de unieke geur van saffraan.
Deze vissoep met saffraan biedt een explosie van maritieme smaken, versterkt door de subtiele geur van saffraan. Het is een elegant en heerlijk gerecht, perfect voor liefhebbers van zeevruchten. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1600kg 1600 g gemengde vis (bv. schorpioenvis, zeebrasem, poon, knorhaan, kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis)
- 800g 800 g rijpe tomaten
- 3 3 teentjes look
- 1 1 stengel selder
- 1 1 kleine venkel
- 0,5 ½ rode paprika
- 6 6 takjes basilicum
- Olijfolie van Bouton d’Or
- 1 1 dosering saffraan van Cigalou
- 8 8 sneetjes geroosterd brood, ingewreven met look
- rouille en geraspte gruyère van Pâturages
- peper en zout van Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Maak de groenten (tomaat, selder, venkel, paprika, look, basilicum) schoon. Snijd ze en zet ze opzij.
-
Bak de gefileerde vis (schoongemaakt, geschubd, zonder kop en zonder graten) in 4 eetlepels olijfolie tot een dikke pasta. Voeg de groenten, de saffraan, het zout en de peper toe. Meng en zet onder water. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat ongeveer 2 uur sudderen.
-
Mix de soep. Serveer ze warm met brood, rouille en gruyère.
Tips
maak je feesttafel nog mooier en plaats naast elk bord een portie rouille en gruyère.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.