Volg het recept stap voor stap
-
Verwijder de schil van de pompelmoezen tot aan het vruchtvlees. Snijd ze in parten en verwijder alle velletjes. Schik ze in 6 aparte ovenschaaltjes.
-
Verwarm de oven voor op 180° (th° 5), op de grillstand.
-
Meng in een kookpot met een klopper de eieren, de suiker, de muskaatwijn en het citroensap. Zet de pot op een zacht vuur en blijf voortdurend roeren totdat het mengsel schuimt en het volume ervan verdrievoudigt.
-
Roer voorzichtig de Grand Marnier erdoor. Giet dit mengsel op de pompelmoezen en zet dit 5 tot 6 min. in de oven.
Tips
Om dit gerechtje wat zoeter te maken, kun je er wat kandijsuiker op strooien vooraleer je het laat gratineren.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.