Gevuld kalfsribstuk met kruiden
Ontdek de harmonie van smaken met ons verfijnde recept voor kalfsvlees gevuld met kruiden. De malse combinatie van kalfsvlees, de frisheid van aromatische kruiden en een vleugje culinair vernuft maken dit gerecht tot een voortreffelijk feest. Volg onze stap-voor-stap gids om een onvergetelijke eetervaring te creëren.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 1 kalfsribstuk
- 500ml 500 ml rundsbouillon Bouton d’Or
- 50g 50 g paneermeel
- 1 1 ui + 1 lookteentje + ½ takje selder (fijn gesneden)
- 1 1 ui, grof gehakt
- 2càs 2 eetl. sterke mosterd Bouton d’Or
- 1càs 1 eetl. verse tijm en platte peterselie (fijn gehakt)
- 1càc 1 koffiel. geraspte citroenschil
- 2càc 2 koffiel. zout peper van de molen Cigalou
- 2càs 2 eetl. balsamicoazijn Bouton d’Or
- Olijfolie Bouton d’Or
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 220°C (th° 6).
-
Fruit het mengsel van ui, look en selder in de olijfolie. Voeg het paneermeel toe en laat dit op een zacht vuur goudgeel kleuren. Neem de pot van het vuur en voeg de kruiden, de citroenschil, de helft van het zout en de peper toe. Laat deze vulling 10 min. rusten.
-
Met een dun en scherp mes maak je nu een inkeping (vlakbij het bot) tot in het hart van het vlees en trek je dit wat open. Vul deze opening met de vulling.
-
Leg het ribstuk in een braadschotel, voeg 400 ml bouillon en de gehakte ui toe. Besprenkel het vlees met olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Zet het vlees 30 tot 40 min. in de oven (controleer of het gaar is).
-
Neem het vlees uit de schotel en laat het 10 min. uit de oven rusten.
-
Giet de azijn en de rest van de bouillon in de braadschotel om te deglaceren.
-
Dien het vlees op met groene groenten en serveer er de saus apart bij.
Tips
Om lekker mals vlees te hebben, haal je het best 30 min. op voorhand uit de koelkast vooraleer je het in de oven zet.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.