Risotto met gedroogdeekhoorntjesbrood

Deze risotto met gedroogde eekhoorntjesbrood biedt een gastronomische ervaring rijk aan umami smaken. De paddenstoelen voegen heerlijke diepte toe aan de romige rijst. Eet smakelijk!

Makkelijk
90 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 300g 300 g risottorijst toe
  • 40g 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 1l 1 l gevogeltebouillon
  • 1 1 ui
  • 25cl 25 cl droge witte wijn
  • 100g 100 g geraspte parmezaan
  • 2càs 2 el de mascarpone
  • Zout, peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 60 min
  1. 1, Maak 1L gevogeltebouillon en breng aan de kook.

  2. Laat 40g gedroogd eekhoorntjesbrood 2×30 minuten weken in lauw water. Filter, zet opzij en voeg het 2e water toe aan de bouillon.

  3. 3, Laat 40g boter smelten in een kookpot, doe er 1 versnipperde ui bij, fruit die en voeg 300g risottorijst toe. Roer snel (de rijst moet aan alle kanten een ‘paarlemoerglans’ krijgen).

  4. Blus met 25cl droge witte wijn en laat verdampen. Bevochtig met 2 scheplepels hete bouillon. Wanneer de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, voegt u de paddenstoelen toe en giet u er opnieuw 2 scheplepels bouillon bij. Ga door tot de bouillon zo goed als volledig opgenomen is.

  5. 5, Wanneer de rijst gekookt is, verwijdert u de pot van het vuur. Voeg 2 el mascarpone en 100g geraspte parmezaan toe. Meng krachtig en laat 3 minuten rusten met deksel.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.