Volg het recept stap voor stap
-
Laat de rozijnen 2 u weken in een grote kom lauw water. Verwarm de oven voor op 210°C.
-
Laat de druiven uitlekken. Mix de helft met de kalkoenlever en de andere helft met de grofgesneden abrikozen, de honing, het kaneelpoeder, zout en peper.
-
Vul de kalkoen, naai ze dicht, bind ze op, doorprik het vel, kruid ze met peper en zout en zet ze 2 u in de oven.
-
Draai de kalkoen regelmatig om en besprenkel ze met het braadvocht.
-
Haal de kalkoen uit de oven. Was de appelen en ontdoe ze van hun klokhuis. Leg ze in de plaats van de kalkoen in de oven gedurende 15 min. Laat de kalkoen ondertussen rusten en dek ze af met aluminiumfolie.
-
Giet de cognac bij het braadvocht en laat enkele minuten opkomen met de rest van de in stukken gesneden abrikozen, de rozijnen en de amandelen.
-
Vul de appelen en dien ze op met de kalkoen.
Tips
TIP! Dien dit feestelijk gerecht op met een nobele wijn: een rode Saint Estèphe Saint Corbian, bijvoorbeeld.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.