Volg het recept stap voor stap
-
Kook de rijst ongeveer 15 minuten (hij moet een beetje kleven) en laat hem lauw worden.
-
Meng de rijstazijn met de suiker om de suiker te doen smelten.
-
Giet deze gezoete azijn bij de rijst en meng zorgvuldig.
-
Neem een makisu (houten matje om de sushi te rollen) en bedek het met huishoudfolie.
-
Leg een norivel op de makisu en schep er voorzichtig met een houten spatel de rijst op in een egaal laagje (laat één rand van 2 cm aan de bovenkant)
-
Vul de rollen op 3 manieren:
-
-zalm, komkommer, sesamzaadjes
-
-surimi, komkommer, tomaat
-
-tomaat, komkommer, gember
-
7. Rol ze op terwijl je ze stevig aandrukt (de rollen moeten vast dichtgerold zijn).
-
8. Leg de rollen 30 min in de koelkast en snijd ze daarna met een goed scherp mes in sushi maki.
-
9. Dien ze op met de sojasaus en de wasabi.
Tips
TIP! Schenk er een wijn bij die de gejodeerde aroma’s van de sushi benadrukt: een witte Sancerre, Domaine Reverdy-Ducrou.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.