Tartiflette
Tartiflette is een traditioneel Savoyaards gerecht gemaakt met aardappelen, Reblochon kaas, uien, spek en witte wijn. Het is een hartig, troostrijk gerecht, ideaal voor winteravonden. Het biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen, met romige, smeltende Reblochon kaas op goudgebakken aardappelen. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Was de aardappelen, leg ze in koud zout water, breng dit aan de kook en laat 20 min koken.
-
Pel de ajuinen en snijd ze in plakken, fruit ze in een pan met olie of boter totdat ze glazig zijn. Voeg de spekreepjes toe en fruit ze goudbruin. Zet dit apart.
-
Verwarm de oven voor in de grillstand.
-
Snijd de kaas in repen, plet de peperkorrels, pel de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
-
Beboter een ovenschotel en leg hierin de aardappelen met een beetje muskaatnoot, peper, de ajuinen en de spekreepjes.
-
Bedek dit met de verse room en de kaasrepen. Zet de ovenschotel in de oven en laat het gerecht gratineren.
Tips
TIP! Dien je tartiflette op met een goede witte Chardonnay zoals de Côtes du Jura, Vieilles Vignes, Marcel Cabelier.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.