Tartiflette

Tartiflette is een traditioneel Savoyaards gerecht gemaakt met aardappelen, Reblochon kaas, uien, spek en witte wijn. Het is een hartig, troostrijk gerecht, ideaal voor winteravonden. Het biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen, met romige, smeltende Reblochon kaas op goudgebakken aardappelen. Eet smakelijk!

Makkelijk
50 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

6 portie(s)
  • 1,5kg 1,5 kg vastkokende aardappelen
  • 560g 500 g reblochon
  • 150g 150 g gerookte spekreepjes
  • 100g 100 g verse room
  • 3 3 ajuinen
  • 3càs 3 eetl. olie of boter
  • Witte peperkorrels
  • Muskaatnoot

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Was de aardappelen, leg ze in koud zout water, breng dit aan de kook en laat 20 min koken.

  2. Pel de ajuinen en snijd ze in plakken, fruit ze in een pan met olie of boter totdat ze glazig zijn. Voeg de spekreepjes toe en fruit ze goudbruin. Zet dit apart.

  3. Verwarm de oven voor in de grillstand.

  4. Snijd de kaas in repen, plet de peperkorrels, pel de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.

  5. Beboter een ovenschotel en leg hierin de aardappelen met een beetje muskaatnoot, peper, de ajuinen en de spekreepjes.

  6. Bedek dit met de verse room en de kaasrepen. Zet de ovenschotel in de oven en laat het gerecht gratineren.

Tips

TIP! Dien je tartiflette op met een goede witte Chardonnay zoals de Côtes du Jura, Vieilles Vignes, Marcel Cabelier.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.