De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 peren
- 50 g boter Pâturages
- 150 g room Pâturages
- 150 g geraspte pure chocolade Ivoria
- 1 handvol amandelschilfers Elodie
- 2 eetlepels kandijsuiker
- 1 mespuntje zoethout
- 2 mespuntjes peperkoekkruiden Cigalou
- 4 bollen vanille roomijs Adelie
- 1 cirkelvorm met een diameter van 6 cm
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de peren en snijd ze in blokjes.
-
Smelt de boter en doe er de peren, de kandijsuiker en de kruiden bij. Kook dit een beetje tot een compote en laat de peerblokjes uitlekken in een zeef.
-
Breng de room aan de kook met het mespuntje zoethout. Giet deze over de chocolade, wacht enkele ogenblikken en meng dit tot een gladde room.
-
Schik nu alles op de borden: eerst met een mooie gevulde cirkellaag perenblokjes. Leg hierop een bol vanilleroomijs die je eerst door de amandelschilfers hebt gerold. Trek om te eindigen een dikke streep chocoladeroom rond de perenlekkernij.
Tips
Tip: dit dessert is nog lekkerder als je de amandelschilfers op voorhand in de pan goudbruin roostert.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.