De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 rollen bladerdeeg Monique Ranou
- 1 gekonfijte eendenbout
- 4 quenelles (balletjes) van gevogelte
- 1 blik aspergepunten Saint Eloi
- 100 g cantharellen
- 1 wortel
- 1 eierdooier Moisson
- 2 lookteentjes
- 3 sjalotten
- 2 eetl. witte wijn
- 1 eetl. bloem Chabrior
- Zout, peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Warm het eendenvlees op in de microgolfoven op laag vermogen en verkruimel het.
-
Doe het eendenvlees in een pan, voeg het vet toe en fruit dit met het vet, de fijngesneden sjalotten, de gehakte look, de geschilde en in heel dunne plakken gesneden wortel. Kruid met peper en zout.
-
Bestrooi dit met de bloem, giet er de wijn bij en roer. Laat dit 20 min. met het deksel op de pot sudderen.
-
Neem de pan van het vuur. Doe er de uitgelekte asperges en de in dunne plakjes gesneden quenelles bij.
-
Leg een laag bladerdeeg in een bakvorm. Prik er hier en daar in met een vork. Schep de vulling op het deeg en bedek het met de twee laag deeg. Druk de randen goed dicht. Maak enkele inkepingen in het “deegdeksel” en bestrijk het met wat eigeel. Bak de pastei 40 min. in de oven.
Tips
Troef: dien deze heerlijke pastei lekker warm op met een fris groen slaatje.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.