Eendenborstfilet met droge vruchten
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 eendenborstfilets
- 200 g zilveruitjes
- 450 g droge vruchten (rozijnen, dadels, abrikozen, vijgen)
- 2 laurierbladeren
- 1 glaasje Banyuls
- 25 cl kippenbouillon
- 50 g boter
- Grof zout, peper uit de molen
Wijnsuggestie
Rode wijn – DOC Alentejo
Cépages : Alicante Boushet, Trincadeira, Aragonez
2020
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 7).
-
Pel de uien (snijd ze in twee als ze groot zijn) en bak ze goudgeel in de pan in 20 g boter. Voeg de laurierbladeren toe. Giet er wat lauw water bij, dek af en laat gedurende 10 minuten garen op een zacht vuur.
-
Snijd de eendenborstfilets met een mes diep in langs de vetkant.
-
Bestrooi met grof zout en zet 15 minuten in de oven. Draai ze halverwege de baktijd om en zet vervolgens opzij.
-
Snijd de gedroogde vruchten in kleine stukken en voeg ze toe aan de uien. Zet op een hoog vuur, voeg de Banyuls en de kippenbouillon toe en laat vervolgens sudderen tot het vocht voor de helft is gereduceerd. Verwijder de laurierbladeren.
-
Draai het vuur lager en voeg de rest van de boter toe in stukjes. Roer voortdurend tot de saus gebonden is en voeg het braadvocht van de filets toe. Breng verder op smaak met peper.
Tips
Serveer deze eendenborstfilets met in boter gebakken cantharellen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.