De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 650g 650 g kleine calamarissen (uit de diepvries)
- 800g 800 g tomaten
- 2 2 tenen knoflook
- 1càc 1 kl cayennepeper Cigalou
- 1 1 bosje platte peterselie
- 3càs 3 el olijfolie Bouton d’Or
- Peper en zout Cigalou
Wijnsuggestie
Witte wijn
Volg het recept stap voor stap
-
Leg de calamarissen in kokend water. Laat ze uitlekken wanneer het water roze wordt.
-
Snijd het vel van de tomaten in over 1 cm en leg ze gedurende 30 seconden in kokend water. Pel ze onder koud water, snijd ze in stukken en verwijder de pitjes.
-
Was de peterselie, droog hem op keukenpapier en hak fijn.
-
Doe de olie in een sauteerpan, voeg de calamarissen toe en bak op een hoog vuur gedurende 3 minuten, onder voortdurend roeren. Draai het vuur lager, voeg de tomaten toe, de gehakte look, de cayennepeper en wat peper en zout. Meng en laat nog 6 à 7 minuten garen op een matig vuur.
-
Kruid eventueel bij indien nodig en serveer warm, bestrooid met wat peterselie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.