Volg het recept stap voor stap
-
Snijd de rode bieten in vier en leg ze in een ruime kom.
-
Verwarm in een kookpan de azijn, voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost.
-
Laat afkoelen en zet de bieten onder in deze marinade. Dek de kom af en laat minstens 30 minuten rusten.
-
Bak in een pan zonder vetstof de pompoenpitten goudgeel.
-
Haal de bieten uit de marinade, laat ze uitlekken en zet de marinade opzij.
-
Bereid de vinaigrette: meng in een kom de olijfolie en 6 eetlepels marinade en voeg ten slotte de pompoenpitten toe.
-
Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over de borden.
-
Leg de uitgelekte stukken biet op de sla. Overgiet met de vinaigrette en bestrooi net voor het serveren met wat fleur de sel.
Tips
De pompoenpitten kunnen worden vervangen door pijnboompitten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.