De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 1 runderkotelet van ongeveer 1 kg
- 1 kl zwarte peperkorrels Cigalou
- 1 kl groene peperkorrels Cigalou
- 1 kl roze peperkorrels Cigalou
- Olijfolie Bouton d’Or
- Fleur de sel Cigalou
Wijnsuggestie
Tirtèo Barbera d’Asti Superiore
Rode wijne – DOCG Barbera d’Asti
100% Neirano
2018
9,6€
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
10 min
-
Haal de runderkotelet enkele uren voor het bakken uit de koelkast.
-
Verwarm de barbecue.
-
Plet de peperkorrels en voeg het grove zout toe.
-
Smeer de twee kanten van de kotelet in met olie, verdeel er het pepermengsel over en leg op de warme barbecue.
-
Laat ongeveer 17 minuten aan elke kant bakken, zonder te veel te verplaatsen. Let wel goed op het vlees, zodat het zeker geen vuur vat.
-
. Leg de kotelet op een vleesplank (met jusrand) en snijd ze in dikke plakken. Overgiet met de jus die uit het vlees is gelopen.
Tips
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.