Risotto met gegrilde ham en roquefort
Deze risotto met gegrilde ham en Roquefort is een comfortabele en heerlijke optie. De smaken van de gegrilde ham vermengen zich perfect met de romigheid van de Roquefort, waardoor een gerecht ontstaat Deze risotto met gegrilde ham en Roquefort is een comfortabele en heerlijke optie. De smaken van de gegrilde ham vermengen zich perfect met de romigheid van de Roquefort, waardoor een gerecht ontstaat dat uw smaakpapillen zal verrukken. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 350g 350 g langkorrelrijst Saint Eloi
- 150g 150 g rauwe ham Monique Ranou
- 100g 100 g roquefort Itinéraire des saveurs
- 2 2 uien
- 70g 70 g boter Pâturages
- 4càs 4 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1,2l 1,20 l rundsbouillon (2 blokjes)
- 10 10 takjes peterselie
- zout en peper
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de rundsbouillon totdat hij begint te razen.
-
Snijd de ham in reepjes van 1/2 cm breed.
-
Fruit de gesnipperde uien in een sauteerpan met 2 eetlepels olie en een stukje boter. Giet de rijst erin en roer totdat hij doorschijnend wordt.
-
Giet de bouillon erbij met een grote soeplepel, roer totdat hij is opgeslorpt en herhaal. De kooktijd bedraagt 20 minuten. De rijst moet mals zijn maar niet te gaar. Kruid af.
-
Roer door de rijst met een vork om de korrels te scheiden en voeg de boter, de gehakte peterselie en de in stukjes gesneden kaas toe. Dek af en laat 5 minuten rusten.
-
Bak intussen de reepjes ham in een lepel olijfolie.
-
Serveer de risotto in een voorverwarmde schotel en werk af met reepjes gegrilde ham.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.