Open langoustineravioli met citrusvruchten
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 2 sinaasappelen
- 1 pompelmoes
- 1 citroen
- 1 klein(e) glas(-zen) witte wijn Expert Club
- 800 g langoustine(s)
- 2 el whisky Highland Cross
- 4 takjes dille
- 50 g boter Pâturages
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
- Raviolideeg
- 300 g bloem Chabrior
- 3 eieren Moisson
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
Volg het recept stap voor stap
-
Raviolideeg: Schep de bloem in een bergje op het werkblad. Maak een kuiltje en giet hierin de losgeklopte eieren en voeg zout en olijfolie toe.Verwerk dit mengsel geleidelijk in de bloem tot een soepel deeg. Dit deeg goed kneden totdat het niet meer kleeft en vanzelf van het werkblad loskomt. Maak een bal van het deeg, leg het afgedekt in een kom en laat het een uur rusten.
-
Verwijder de schil van de citrusvruchten, maar houd één sinaasappel apart. Maak alle partjes los en verwijder de witte vellen. Bewaar enkele schillen voor het garnituur.
-
Bak de langoustines in olijfolie in een kookpot. Flambeer ze met de whisky en laat ze nog 5 tot 8 minuten koken volgens hun grootte. Schep ze uit de pot en laat ze lauw worden. Verwijder de schalen van de langoustines, en zet ze apart.
-
Giet in dezelfde kookpot het sap en de geraspte schil van de tweede sinaasappel en de witte wijn. Kruid met peper en zout en laat tot de helft inkoken.
-
Rol het raviolideeg uit tot een dikte van 3 mm, en snijd er 8 vierkanten met een zijde van ongeveer 12 cm uit. Kook ze 3 tot 4 minuten in een grote pot met gezouten water en laat ze uitlekken.
-
Laat de partjes van het citrusfruit 2 minuten goudgeel kleuren in de hete boter.
-
Leg een deegvierkant in 4 diepe borden. Schik hierop de langoustinestaarten, de citrusvruchten en de gehakte dille en bedek dit alles met een tweede deegvierkant. Giet er de ingekookte jus over en versier met een takje dille. Meteen opdienen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.