St.-Jacobsschelpen met karamel van balsemiek azijn en tagliatelle van courgettes met hazelnoot
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 16 mooie Sint-jakobsvruchten Capitaine Cook
- 2 courgettes
- 1 kleine sjalot
- 1 tiental gepelde hazelnot(en) van Elodie
- 1 el verse room Pâturages
- 1 el bruine suiker
- 20 g boter Pâturages
- 50 ml balsamicoazijn van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
- 3 el hazelnootolie van Bouton d'Or
Volg het recept stap voor stap
-
Was de courgettes en snijd de 2 uiteinden af. Snijd de courgettes met behulp van een aardappelschiller in dunne repen. Laat de courgettetagliatelle enkele seconden in kokend gezouten water blancheren en spoel ze daarna direct met ijskoud water om ze krokant te houden. Laat ze uitlekken en zet ze apart op een schaal.
-
Meng de fijngehakte sjalotten, de gemalen hazelnoten, de hazelnootolie en schep dit mengsel over elke tagliatelle.
-
Meng de azijn en de bruine suiker en laat dit op een zacht vuur inkoken tot een siroop. Neem de pot van het vuur en voeg de room toe. Zet dit mengsel apart.
-
Bak de St.-Jacobsschelpen goudgeel in de boter: 1 minuut aan elke kant.
-
Schik op elk bord 3 courgettetagliatelle en 4 St.-Jacobsschelpen besprenkeld met de balsamico karamel.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.