Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
30 min
-
Open de oesters, haal ze uit hun schelp en leg ze samen met hun sap in een slakom. Bewaar de schelpen.
-
Klop de eierdooiers met een beetje suiker, zout en peper tot een wit schuim.
-
Voeg de schuimwijn en de saffraan toe. Goed mengen. Zet dit mengsel in een bain-marie en blijf voorzichtig kloppen totdat je een smeuïge en homogene textuur bekomt.
-
Klop de room tot slagroom en schep deze bij de sabayon.
-
Schep een lepel sabayon in de oesterschelpen, leg hierin de oesters en zet de schelpen 6 tot 7 minuten onder de ovengril. Dien de oesters warm op.
Tips
Serveer de oesters op een leisteenplaat bestrooid met grof zeezout.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.