Velouté van wortelen met vruchten
Volg het recept stap voor stap
-
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
-
Verwijder de schil van de sinaasappelen en pers ze.
-
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Houd een kwart apart om er later staafjes uit te snijden.
-
Pel de ajuin, snijd hem in plakjes en fruit hem in de olijfolie. Voeg de wortelen en de sinaasappelschillen toe. Giet er de bouillon bij en kruid dit mengsel met een snuifje Spaanse peper in poeder en zout. Laat 30 minuten koken op een zacht vuur.
-
Mix de bereiding, giet er het sinaasappelsap en de room bij. Breng op smaak.
-
Verdeel de velouté in kopjes en laat hem afkoelen.
-
Versier de kopjes met dunne appelstaafjes en verse korianderblaadjes.
Tips
Deze soep doet het uitstekend als babbelhapje.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.