Velouté van zoete aardappelen
Makkelijk
55 min
€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 600 g zachte aardappel(en)
- 1 grote ui
- 1 knoflookteentje
- 1 limoen
- 1 tl muskaat Cigalou
- 1 tl kaneel Cigalou
- 1 tl paprikapoeder Cigalou
- 1 tl suiker
- 2 rozemarijntakjes Cigalou
- 4 el olijfolie
- zout en peper van de molen Cigalou
- Garnituur
- dunne uienringen
- gemalen zwarte peper
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
20 min
-
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze ongeveer 25 minuten in een kookpot in water met de rozemarijn.
-
Laat de gehakte ajuin glazig worden in 2 eetlepels olie. Voeg de uitgelekte aardappelen, de geciseleerde rozemarijn, de geperste look, muskaatnoot, kaneel en paprika toe. Kruid met zout en peper, meng alles en laat het op een zacht vuur een tiental minuten stoven.
-
Mix dit alles met 2 lepels olie, de suiker en het citroensap. Voeg zo nodig een beetje water toe en dien de soep warm op.
-
Versier de soep met wat dunne uienringen en grof gemalen zwarte peper.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.