Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). Beboter en bebloem een springvorm.
-
Meng de room met 60 g kastanjecrème, doe in een sifon en zet in de koelkast.
-
Klop de eieren met de suiker tot schuim.
-
Meng de boter met de rest van de kastanjecrème. Meng er het eiermengsel voorzichtig onder en vervolgens de bloem.
-
Leg op de bodem van de vorm de geschilde en in stukjes gesneden peren.
-
Voeg het deeg toe en zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
-
Snijd rondjes uit het gebak (met een dresseerring) en leg ze op de bodem van de glaasjes.
-
Spuit er een laag kastanjeroom bovenop. Vorm vervolgens een laag met stukjes gebak (gebruik de snijresten) en eindig met een tweede laag kastanjeroom.
-
Versier elk glaasje met een gekonfijte kastanje en een blaadje munt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.