Chocolademousse met peer en gezouten karamel
Chocolademousse met peer en gezouten karamel is een heerlijke combinatie van texturen en smaken.
Deze chocolademousse met peer en gezouten karamel biedt een rijke, evenwichtige smaakervaring tussen de zoetheid van de chocolademousse, de frisheid van de peren en de complexe smaak van de gezouten karamel. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Smelt in de microgolfoven de in stukken gebroken chocolade in 3 eetlepels water (1,5 minuut aan 500 watt).
-
Breek de eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw.
-
Meng de chocolade met de eidooiers en vouw er vervolgens voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder. Verdeel over 4 kommetjes. Vul ze tot halverwege en zet ze gedurende 4 uur in de koelkast.
-
Schil de peren en snijd ze in blokjes. Verwarm de boter, doe er de stukjes peer en de suiker bij en laat karameliseren. Laat vervolgens afkoelen.
-
Serveer de chocolademousse met 2 eetlepels gekarameliseerde peer en 1 verkruimelde ‘crêpe dentelle’.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.