Ragout van zeeduivel met Chinon wijn
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 800 g zeeduivel filet
- 500 g aardappelen vastkokende
- 2 wortelen in plakjes
- 2 sjalotten
- 1 kruidentuiltje
- 1 citroenschil
- 1 el gedehydrateerde kalfsfond van Bouton d'Or
- 1 fles rode wijn uit de Loirestreek, type Chinon Expert Club
- 2 el zonnebloemolie van Bouton d'Or
- 50 g boter Pâturages
- 1 tl verbrijzelde peper Cigalou
- Garnituur
- fijngehakte peterselie
Volg het recept stap voor stap
-
Pel de sjalotten en hak ze fijn. Fruit ze glazig in 10 g boter.
-
Giet er de rode wijn bij. Breng dit aan de kook en flambeer het om de alcohol te elimineren.
-
Voeg de wortelen, het kruidentuiltje, de citroenschil en wat zout toe. Laat dit 30 minuten sudderen.
-
Voeg halfweg de kooktijd de kalfsfond toe. Filter deze saus en giet ze in een stoofpot.
-
Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in stukken. Bak ze in de olie met 20 g boter. Zet ze apart.
-
Wentel de stukken zeeduivel in de grof gemalen peper en verwijder de overtollige peper. Bak de stukken zeeduivel in de resterende boter gedurende 3 minuten aan elke kant.
-
Leg de zeeduivel en de aardappelen in de stoofpot en laat dit 5 minuten stoven om het gerecht lekker warm op te dienen.
-
Bestrooi het met fijngehakte peterselie.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.