Gevulde kwartels met gedroogd fruit
Makkelijk
40 min
€€
De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 4 ontbeende kwartels
- 80 g rozijnen
- 12 zachte abrikozen Paquito
- 8 dadel Paquito
- 10 gepelde hazelnoten van Elodie
- 10 cashewnoten
- 5 gesorteerde amandelen van Elodie
- 4 takjes tijm Cigalou
- 1 takje rozemarijn (10 cm)
- 1 tl kaneelpoeder Cigalou
- 3 el vloeibare honing van Elodie
- 50 g gekonfijte gember
- 15 cl groentebouillon
- 10 cl zoete witte wijn Expert Club
- olijfolie van Bouton d'Or
- peper Cigalou
- Garnituur 1 kaneelstokje
- takjes rozemarijn
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Meng het gedroogd fruit, de rozemarijnnaaldjes, de ontbladerde tijm, de gember, de wijn en de peper (maak geen gladde pasta).
-
Versier de kwartels met dit mengsel, bind ze dicht en bruineer ze vervolgens in een stoofpan met olijfolie (ongeveer 5 minuten).
-
Als ze goudbruin zijn voegt u de warme bouillon toe. Dek af en laat gedurende 10 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
Voeg op het einde van de kooktijd de honing en de kaneel toe en laat nog eens 10 minuten staan om een stroop te maken.
-
Versier de schotel met een kaneelstokje en enkele rozemarijntakjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.