Lamsbout met rozemarijnhoning
Dit recept biedt een heerlijke combinatie van de zoete smaken van honing, het geurige aroma van rozemarijn en de malsheid van lamsvlees. Het is perfect voor een feestelijke maaltijd of een speciale gelegenheid. Eet smakelijk!
Volg het recept stap voor stap
-
Laat de lamsbout 2 uur op kamertemperatuur komen voor u het bakt. Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 6).
-
Meng de olie met de honing, de Spaanse peper en de peper. Kneed met de handen en laat de marinade in de lamsbout trekken.
-
Leg de lookteentjes zonder ze te pellen in de ovenschotel, leg de lamsbout er op, voeg de marinade toe als er nog over is en bestrooi met rozemarijnnaaldjes. Plaats gedurende 1 uur in de oven (stand medium). Draai het vlees regelmatig en overgiet met het vleesnat (om de 10 minuten).
-
Haal de lamsbout uit de schotel en wikkel in aluminiumpapier. Bewaar de look en vang het vleesnat op in een kom.
-
Ontvet de schotel met 30 cl water (krab met een spatel) en voeg het vocht toe aan het vleesnat. Laat tot de helft inkoken op een matig vuur. Voeg indien nodig zout en peper toe.
-
Snij de lamsbout in plakjes en strooi zout op ieder plakje. Serveer met de look en het vleesnat.
Tips
Serveer met groente naar keuze: doperwten en gekonfijte kerstomaatjes bijvoorbeeld.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.