De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 400 g forelfilet2 eieren Moisson10 cl melk Pâturages3 tomaten2 el olijfolie van Bouton d'Or20 g boter Pâturages20 cl verse room Pâturages100 g kruim van oud brood100 g foreleitjes Capitaine Cook2 el dragon Cigalou2 el gehakte dille1 sap van 1 citroen1 tl suiker1 bakje alfalfa (gekiemde luzernezaadjes)
Volg het recept stap voor stap
-
Laat het broodkruim weken in de melk, wring het uit, plet het met een vork en meng met het eigeel, de room, de vis die in grove stukken gesneden werd, zout en peper.
-
Klop het eiwit op tot sneeuw en spatel dit onder het mengsel samen met de fijngehakte kruiden en 75 g foreleitjes.
-
Vul de goed beboterde ovenschaaltjes, plaats ze in een bain-marie en verwarm gedurende 20 minuten in de oven op 180 °C. Plaats daarna 2 uur in de koelkast.
-
Leg de tomaten 1 minuut in kokend water. Pel en ontpit ze. Meng ze met het citroensap, zout, 1 koffielepel suiker en olijfolie. Zet in de koelkast.
-
Ontvorm de timbalen op de borden. Versier met wat koude tomatenpuree en garneer met foreleitjes en alfalfa op de bovenkant.
Tips
Serveer heel fris met Sancerre Expert Club.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.