De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Chimichurrisaus4 el rode wijnazijn van Bouton d'Or 3 teentje knoflook fijngehakt 2 blaadjes laurier gekneusd 1/2 bosje platte peterselie alleen de blaadjes 1/2 bosje koriander alleen de blaadjes 4 el marjoleinblaadjes verse 1 mespunt cayennepeper Cigalou 3 el olijfolie van Bouton d'Or 1 el olijfolie van Bouton d'Or 500 g Argentijnse biefstuk (2 cm dik) zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Chimichurrisaus: vul de kom van een keukenmachine met de azijn, het knoflook, de laurierblaadjes, zout, peper, de platte peterselie, de koriander en de marjolein. Hak de kruiden fijn met behulp van de pulseknop. De kruiden moeten fijngehakt zijn, het mag echter geen puree worden. Giet het kruidenmengsel over in een kom. Voeg de cayennepeper en de olijfolie toe. Breng indien nodig verder op smaak.
-
Verwarm een grill. Bestrijk het rundvlees met de resterende olijfolie. Gril het vlees gedurende 3 minuten aan een kant en 2 minuten aan de andere kant.
-
Snij het vlees in dunne plakjes. Bestrooi met zout en peper. Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat chimichurrisaus over.
Tips
Lekker met een aardappel uit de oven, kwartjes in olijfolie gebraden zoete aardappel, boulgour, of quinoa, gekonfijte kerstomaatjes, …
Tip:
Je kan de uit Argentinië afkomstige chimichurrisaus meerdere dagen luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.