De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Vinaigrette van sherryazijn2 el sherryazijn van Bouton d'Or 2 teentjes knoflook fijngehakt 3 el olijfolie van Bouton d'Or 1 oud ciabattabrood in blokjes van 2 x 2 cm 1 el olijfolie van Bouton d'Or 6 tomaten in kwarten gesneden 1 rode ui in partjes 4 teentjes knoflook in dunne plakjes zout en peper CigalouGarnituur12 blaadjes basilicum
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm een grill of barbecue voor. Vinaigrette van sherryazijn: Meng in een kom de sherryazijn, het knoflook, zout en peper. Voeg langzaam en stevig kloppend de olijfolie toe. Zet apart.
-
Meng in een kom de blokjes brood en de olijfolie. Rijg ze aan houten spiesen. Gril de spiesjes gedurende 2 minuten aan elke kant. Zet apart.
-
Verdeel de tomaten, de ui en het knoflook over diepe borden of kommen. Voeg zout en peper toe. Lepel er wat vinaigrette over. Plaats hierop de spiesjes brood. Garneer met blaadjes basilicum.
Tips
Variant:
Gebruik stokbrood of een ander luchtig witbrood in plaats van ciabatta. Vervang de tomaten door kerstomaatjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.