Spareribs, droge marinade met paprikapoeder

Makkelijk
73 min
0 / 5 5

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • Droge marinade met paprikapoeder
  • 2 el paprikapoeder Cigalou
  • 1 el tijm van Cigalou, tot poeder gestampt
  • 1 el rozemarijn van Cigalou, tot poeder gestampt
  • 2 el knoflookpoeder Cigalou
  • 1 el uienpoeder Cigalou
  • 0,5 tl nootmuskaat Cigalou
  • 0,25 tl hele piment van Cigalou Cigalou, in vlokken
  • 5 el bruine suiker
  • 1250g spareribs
  • 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • zout en peper Cigalou

Wijnsuggestie

Château Montner

Rode wijn – AOP Côtes du Roussillon Villages
Cépages : Syrah, Carignan, Grenache noir
2019

6,99€
Domaine Gabaron

Rode wijn

7,49€

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Droge marinade met paprika: Meng in een kom het paprikapoeder, de tijm, de rozemarijn, het knoflook, de ui, de nootmuskaat, het piment, de bruine suiker, zout en peper. Bestrijk de spareribs met de droge marinade. Rol in huishoudfolie. Zet koel gedurende 30 minuten.

  2. Verwarm een grill of een barbecue voor. Dep de spareribs droog met keukenpapier. Bestrijk met olijfolie. Gril gedurende 8 minuten aan elke kant. Bestrijk opnieuw met marinade. Gril nog 1 minuut aan elke kant. Rol het vlees in een vel aluminiumfolie. Zet 10 minuten apart.

  3. Snij de spareribs. Verdeel over de borden.

Tips

Heerlijk met aardappels uit de oven en een salade van kropsla.

Variant:
Vervang de spareribs door een varkenshaasje, een varkensribstuk of kip.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 5

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.