De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Balsamicovinaigrette
- 2 el balsamicoazijn van Bouton d'Or
- 2 el olijfolie van Bouton d'Or
- 2 aubergines overlangs in plakken
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 8 zongedroogde tomaten in olie van Bouton d'Or, in 2
- 100 g feta van Itinéraire des Saveurs, in staafjes van 1 cm breed
- 8 blaadjes basilicum
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- blaadjes basilicum
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm een grill voor. Balsamicovinaigrette: Meng in een kom de balsamicoazijn, zout en peper.Voeg de olijfolie toe. Zet apart. Bestrijk met behulp van een bakkerskwast de plakken aubergine met olijfolie. Gril de spiesjes gedurende 2 minuten aan elke kant.
-
Plaats de gegrilde plakken op het werkblad. Voeg zout en peper toe. Plaats op elke plak een staafje feta, 2 halve zongedroogde tomaten en 2 blaadjes basilicum. Rol op. Rijg de auberginerolletjes op 2 houten prikkertjes. Gril de spiesjes gedurende 2 minuten aan elke kant.
-
Verdeel over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Garneer met de blaadjes basilicum.
Tips
Maak gebruik van de laatste hete kooltjes op de barbecue om plakken aubergines te grillen, waarin je later feta rolt en ze enkele minuten verwarmt boven het vuur.
Heerlijk als entree met een yoghurtsaus met munt. Serveer als lichte maaltijd met een tomatensalade.
Variant:
Vervang de aubergine door courgettes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.