De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Yoghurtsausmet dille
- 150 g yoghurt natuur Pâturages
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 1 el dille fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 ei Moisson
- 100 g paneermeel
- 2-3 courgettes in schuine schijfjes
- 4 el olijfolie van Bouton d'Or
- zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Yoghurtsaus met dille: Meng in een kom de yoghurt en de olijfolie. Voeg zout en peper toe. Voeg de dille en het knoflook toe. Roer goed. Zet koel. Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander bord het paneermeel, zout en peper. Dompel de schijfjes courgette in het ei. Haal ze vervolgens door het paneermeel. Klop voorzichtig het overtollige paneermeel eraf.
-
Verwarm de olijfolie in een bakpan. Frituur niet te veel schijfjes courgette tegelijk gedurende 3 minuten aan elke kant op middelhoge temperatuur. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verdeel de courgettes over de borden. Serveer met yoghurtsaus met dille.
Tips
Frituur niet alle schijfjes courgette tegelijk. In grote hoeveelheden geven ze te veel vocht af, wat de temperatuur van de olie doet afnemen.
Variant:
Probeer het ook eens met plakken aubergine.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.