De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 1 1 cavaillonmeloen ontpit, in plakjes
- 1 1 galiameloen in 2, ontpit
- 0,25 ¼ watermeloen ontpit
- 125g 125 g braambessen
- sap van 1/2 citroen
- 1 1 citroen
- 2càs 2 el suiker Regain Bio
- 8 8 blaadjes munt fijngehakt
- 1càs 1 el munt fijngehakt
- 1dl 1 dl muskaatwijn de Rivesaltes Itinéraire des saveurs
- Garnituur
- blaadjes munt
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
20 min
-
Steek met een uitsteeklepeltje zo’n dertig balletjes uit het vruchtvlees van elke meloen. Meng in een kom de meloenballetjes met de braambessen, het sap van ½ citroen en de fijngehakte munt. Roer goed. Zet koel.
-
Giet de rest van het citroensap in een bord. Vul een tweede bord met de suiker vermengd met de versnipperde munt. Doop de randen van de glazen in het citroensap en vervolgens in de suiker.
-
Verdeel de salade over de glazen. Vul af met de wijn. Garneer met muntblaadjes.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.