Vichyssoise van zoete aardappelen met gember

Makkelijk
50 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 2 el olijfolie van Bouton d'Or200 g preien in partjes0.5 tl gember geraspt0.5 tl komijnzaad Cigalou500 g zoute aardappel geschild, in blokjes1.5 l kippebouillon van Bouton d'Or1 mespunt nootmuskaat Cigalousap van 1/2 lime4 el verse room Pâturageszout en peper CigalouGarnituur
  • takjes koriander

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verhit de olijfolie in een stoofpan met dikke bodem en fruit de prei vlug aan. Voeg de gember en het gemalen komijnzaad toe. Roer goed. Voeg de zoete aardappels en de bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit af en laat gedurende 30 minuten koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.

  2. Pureer in de keukenmachine. Verwarm opnieuw gedurende 3 minuten. Voeg de nootmuskaat en het limoensap toe. Breng verder op smaak indien nodig. Voeg de room toe en meng goed.

  3. Verdeel de soep over diepe borden. Werk af met koriander.

Tips

Heerlijk met warme tortilla’s of tortilla chips.

Variant:
Serveer deze soep eens koud in de zomer met een garnituur van met limoensap fijngeprakte avocado.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.