De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 150 g verse geitenkaas Pâturages50 g feta Itinéraires des Saveurs, verkruimeld1 el tijm Cigalou50 g verse room Pâturages2 blaadjes gelatine (3 g/stuk)1 tl olijfolie van Bouton d'Or100 g gemengde gegrilde paprika’s Bouton d’Or, kant-en-klaarzout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Meng de geitenkaas en de feta in een kom tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe. Verwarm de room met de tijm tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en laat 10 minuten trekken. Verwarm kort. Knijp de gelatine uit. Los op in de room. Zeef de room en voeg deze toe aan het kaasmengsel. Roer goed en zet apart.
-
Vet een terrine in met olijfolie en bekleed de vorm met huishoudfolie. Laat de folie ruimschoots over de randen hangen. Schep de helft van het kaasmengsel in de vorm. Zet de vorm gedurende 10 minuten koel. Verdeel de paprika over de geitenkaas. Bedek met het resterende kaasmengsel. Vouw de folie naar binnen. Zet minstens 2 uur koel.
-
Haal de terrine uit de vorm. Snij in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Tips
Heerlijk met een balsamicovinaigrette waaraan je 1 tl tapenade toevoegt.
Shopping:
Gegrilde of gemarineerde paprika’s zijn kant-en-klaar verkrijgbaar in je supermarkt.
Handig:
Gebruik een siliconenvorm, dan hoef je de vorm niet in te vetten en geen folie te gebruiken.
Variant:
Vervang de volle room door lichte room, maar let op dat het vetgehalte niet lager is dan 15%.
Planning:
Je kunt deze terrine 1 of 2 dagen van tevoren bereiden.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.