De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 4 kippenbil(len) of 8 drumsticks
- 1 ui in partjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el kerriepoeder Cigalou
- 1 tl tijm Cigalou
- 1 blikken (400 g) gepelde tomaten van Saint Eloi, in grove stukken
- 1 mespunt chilipoeder Cigalou
- Tomatenrougail
- 2 middelgrote tomaten in blokjes
- 2 jonge uien fijngehakt
- 1 mespunt chilipoeder Cigalou
- 1 el gember in staafjes
- zout Cigalou
- peper Cigalou
- Garnituur
- 4 jonge uien in partjes
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
10 min
-
Verwarm de olijfolie in een bakpan met dikke bodem en braad de kippenbouten aan elke kant goudbruin. Zet apart. Fruit de ui en het knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de kerrie en de tijm toe. Roer goed. Eindig met de tomaten en het chilipoeder. Voeg zout en peper toe. Roer goed. Sluit af en laat gedurende 20 minuten sudderen op middelhoog vuur.
-
Tomatenrougail: Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg zout en peper toe.
-
Verdeel de kip over de borden. Werk af met de jonge uien. Serveer met de tomatenrougail.
Tips
Heerlijk met basmatirijst of quinoa.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.