Lamscarré in kruidenkorst, raïta met knoflook en koriander
Dit recept biedt een heerlijke combinatie van de malsheid van lamsvlees en de frisheid van raïta met knoflook en koriander. Het is een elegante en smakelijke optie voor een speciale maaltijd. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Raïta met knoflook en koriander200 g yoghurt Pâturages 1/2 bosje koriander fijngehakt 4 teentjes knoflook fijngehakt 1 tl koriander poeder Cigalou 3 el olijfolie van Bouton d'Or sap van 1 citroen 2 lamscarrés 285 g-380 g elkKruidenkorst1/4 tl koriander poeder Cigalou 2 teentjes knoflook fijngehakt 75 g broodkruim verkruimeld tot paneermeel 2 el koriander fijngehakt 2 el platte peterselie fijngehakt rasp sap van citroen 2 el + 1 el olijfolie van Bouton d'Or zout en peper CigalouGarnituurtakjes koriander vers sap van 1 citroen
Volg het recept stap voor stap
-
Raïta met knoflook en koriander : Meng in een kom de yoghurt, de verse koriander, het knoflook, het gemalen korianderzaad, de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Zet apart. Bestrijk het vlees met de raïta. Bewaar de rest voor de saus. Zet 3 uur koel.
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Kruidenkorst: Meng in een kom het gemalen korianderzaad, het knoflook, het paneermeel, de verse koriander, de peterselie, de citroenrasp en het -sap, 2 el olijfolie, zout en peper. Zet apart. Verhit de resterende olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Braad de lamscarré aan alle kanten goudbruin gedurende 3 minuten. Bekleed de rug van het lamsvlees met de korst. Bak ongeveer 14 minuten in de oven (rosé van kleur binnenin).
-
Snij het vlees tussen de ribben. Verdeel het vlees over de borden. Werk af met koriander en besprenkel met citroensap. Serveer met de raïta.
Tips
Om het vlees nog smakelijker te maken, rol het vlees – zodra het uit de oven komt – in een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.