Ragout van konijn met vanille en primeurgroenten
Dit recept voor ragout van konijn met vanille geeft een unieke aromatische twist dankzij het vanillestokje. De primeurgroenten voegen frisheid en kleur toe aan het gerecht. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1càs 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- 2 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3dl 3 dl kippebouillon van Bouton d'Or
- 8 8 miniwortels geschrobd
- 1 1 bosje raapjes jonge
- 1 1 bosje jonge uien schoongemaakt
- 1 1 konijn in stukken
- 2càs 2 el boter Pâturages
- 2càs 2 el maiszetmeel
- 1 1 eidooiers Moisson
- 1 1 vanillestokje van Elodie of 1 mespunt vanille in poedervorm
- 2càs 2 el verse room Pâturages
- sap van 1/2 citroen
- zout en peper Cigalou
- Garnituur
- 1 1 vanillestokje van Elodie, in 2
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de olijfolie in een bakpan. Bak de stukken konijn goudbruin. Voeg het knoflook toe. Gaar gedurende 1 minuut. Voeg de bouillon toe. Voeg zout en peper toe. Sluit af breng aan de kook. Zet het vuur laag en gaar verder gedurende 30 minuten. Stoom de miniwortels, de raapjes en de jonge uien gedurende 4 minuten. Hou warm. Bewaar het kooknat. Zet apart.
-
Verwarm de boter in een steelpan. Voeg zodra de boter schuimig wordt het maiszetmeel toe. Klop met een garde tot een gladde massa. Voeg het kooknat toe en roer tot een smeuïge saus. Haal de pan van het vuur en voeg de eidooier, de vanille, de room en het citroensap toe. Voeg zout en peper toe. Roer goed. Roer de saus door het vlees. Voeg de groenten toe. Sluit de pan af en gaar gedurende 2 minuten.
-
Verdeel het vlees en de primeurgroenten over de borden. Werk af met het vanillestokje.
Tips
Heerlijk met in de schil gekookte jonge aardappels.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.