De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 350 g pluimvee filets Volaé
- 125 g rauwe ham Monique Ranou
- 125 g varken en kalfsgehakt
- 4 eiwit Moisson
- 5 cl kippebouillon van Bouton d'Or
- 1 mespunt nootmuskaat Cigalou
- 1 mespunt kruidnagels Cigalou
- 1 tl gemberpoeder Cigalou
- 1 + 1 tl olijfolie van Bouton d'Or
- 2 sjalotten fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 tl tijm Cigalou
- zout en peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Hak de filet en de rauwe ham fijn in de keukenmachine. Meng in een kom de gehakte filet en ham met het gehakt. Voeg de eiwitten, de bouillon, een heel klein beetje zout (rauwe ham bevat al zout), de peper, de nootmuskaat, de kruidnagel en de gember toe. Meng tot de ingrediënten goed verdeeld zijn. Zet koel.
-
Verwarm 1 tl olijfolie in een bakpan. Fruit de sjalotten, het knoflook en de tijm gedurende 1 minuut. Voeg toe aan het gehaktmengsel. Vet de wanden van een terrine (22 x 10 cm) in met de resterende olijfolie. Vul de terrine met het vleesmengsel. Garneer met het laurierblad. Sluit af met een deksel of aluminiumfolie. Gaar gedurende 20 minuten au bain-marie in de oven. Verlaag de temperatuur tot 165 °C en gaar nog 30 min verder. De paté is gaar als er niets aan een mespunt blijft kleven.
-
Haal de paté uit de vorm. Laat minstens 3 uur rusten.
Tips
Heerlijk met vers boerenwalnotenbrood, een kramiek of licht getoaste brioche. Serveer met zilveruitjes en kleine augurkjes, vijgenconfituur, uienconfit of pruimen op thee.
Bak deze paté enkele dagen op voorhand en hij is twee maal zo lekker.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.