Velouté van geroosterde bloemkool, Parmezaanse krullen
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool bijgesneden (ongeveer 350 g), in boeketten
- 1 aardappelen bloemige , in blokjes
- 2 teentjes knoflook ongeveer gehakt
- 1 el olijfolie van Bouton d'Or
- sap van 1 citroen
- 1,5 l kippebouillon van Bouton d'Or
- 1 mespunt nootmuskaat Cigalou
- zout en peper Cigalou
- Garnituur 25 g Parmezaanse kaas Fiorini, in krullen
- blaadjes platte peterselie
- 1 scheutje olijfolie van Bouton d'Or
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng in een kom de bloemkool, de aardappel, het knoflook, de olijfolie en het citroensap. Verspreid in één laag over de bakplaat. Rooster gedurende 15 minuten. De bloemkool moet licht kleuren langs de randen.
-
Verwarm de bouillon in een stoofpan met dikke bodem. Vul de keukenmachine of blender met de bloemkool en de aardappel. Voeg de helft van de bouillon toe. Pureer de groenten. Voeg de groentepuree toe aan de resterende bouillon in de pan. Verwarm enkele minuten en voeg de nootmuskaat toe. Breng indien nodig verder op smaak.
-
Verdeel over kommen of diepe borden. Garneer met Parmezaanse krullen, platte peterselie en olijfolie.
Tips
Heerlijk met brood met rozemarijn of ciabatta.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.