Volg het recept stap voor stap
-
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart. Verwarm water met een snufje zout. Dompel 1 of 2 stukken kool in het kokende water en blancheer totdat de bladeren soepel worden. Laat uitlekken. Laat afkoelen. Scheid de bladeren zonder ze te breken. Druk met een stamper de middelste bladnerf plat. Zet apart.
-
Meng in een kom de rijst, het gehakt, de ui, het ei, zout, peper en de laurier. Plaats ongeveer 1 eetlepel vulling op elk koolblad. Vouw de buitenste randen naar binnen en rol het blad op. Druk met de vingers de eindjes van de bladeren naar binnen. Plaats de rolletjes in een bakpan.
-
Voeg water toe zodat de rolletjes tot de helft onder staan. Sluit af. Laat gedurende 40 à 45 minuten sudderen.
Tips
Heerlijk met een zelfgemaakte of kant-en-klare tomatensaus.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.