Met appels gevuld varkenshaasje met appels en pruimen

Makkelijk
60 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 12 gedroogde pruimen ontpitte Paquito, grof gehakt
  • 1 appel afgepeld, in blokjes gesneden
  • 600 g varkenshaasjes
  • 1 el olijfolie van Bouton d'Or
  • 2 dl droge witte wijn Expert Club
  • 3 el verse room Pâturages
  • 1 el rode bes gelei van Elodie

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 15 min
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de pruimen en de appel. Zet apart. Maak met een keukenmes overlangs een diepe inkeping in het vlees om het varkenshaasje open te leggen en plat te maken. Bestrooi met zout en peper.

  2. Verdeel de vulling over het vlees. Sluit af en vorm twee rollen. Bestrijk het vlees met olijfolie. Plaats in een ovenbestendige schaal. Giet er de wijn en de room over. Bestrooi met zout en peper. Bak gedurende 35 minuten in de oven. Laat het vlees gedurende 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Giet het kooknat in een steelpan. Kook in tot een stroperige saus. Voeg de rodebessengelei toe. Roer goed. Breng indien nodig verder op smaak.

  3. Snij het vlees in dikke plakken. Verdeel over de borden. Lepel er wat saus over.

Tips

Heerlijk met rode kool en gekookte of gesauteerde aardappels.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.