Tiramisu met ananas en kiwi's
Tiramisu met ananas en kiwi is een verfrissend fruitige twist op de Italiaanse klassieker.
Serveer de Tiramisu met ananas en kiwi gekoeld. Deze fruitige versie voegt een exotisch tintje toe aan het klassieke dessert en is perfect voor warme dagen. Eet smakelijk!
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 250g 250 g mascarpone Fiorini
- 250g 250 g verse kaas
- 3càs 3 el rietsuiker Regain Bio
- 3 3 eiwit klop
- 10cl 1 dl ananassap
- 12 12 speculoos Chabrior
- 1 1 ananas bijgesneden, dun gesneden
- Garnituur 2 kiwis geschild, in dunne schijfjes
- 2 dunne schijven ananas
Volg het recept stap voor stap
-
Klop de mascarpone, de plattekaas en de suiker tot een gelijkmatig mengsel. Schep met behulp van een spatel voorzichtig de eiwitten door het mengsel. Zet apart.
-
Giet het vruchtensap in een kom. Week zeer kort de speculaasjes. Bedek de bodem van de glazen met de speculaas. Plaats hierop een laagje ananas en vervolgens een laagje mascarpone. Dek af met een tweede laag speculaas en ananas. Eindig met een laagje mascarpone.
-
Zet minstens 2 uur koel. Werk af met schijfjes ananas en kiwi.
Tips
De eieren moeten kakelvers zijn. Bereid tiramisu de dag van tevoren, de smaak kan zich dan goed ontwikkelen.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.