De benodigde ingrediënten voor dit recept
4
portie(s)
- Vinaigrette van walnotenolie2 el sherryazijn van Bouton d'Or 1 el walnotenolie van Bouton d'Or 1 el olijfolie van Bouton d'Or 120 g blonde linzen Saint Eloi, gespoeld 4 witloof schoongemaakt, overlangs in dunne repen 120 g veldsla Saint Eloi 1 appel gala, in staafjes 12 zwarte druiven doormidden gesneden 4 walnoten fijngehakt zout Cigalou peper Cigalou
Volg het recept stap voor stap
Voorbereidingstijd :
15 min
-
Vinaigrette met walnotenolie: Meng in een kom de azijn, het zout en de peper.Voeg de walnotenolie en de olijfolie toe. Roer goed.Zet koel.
-
Meng in een slakom de linzen, het witloof, de veldsla, de appel, de druiven en de walnoten. Voeg de vinaigrette toe en roer goed.
-
Verdeel over kommen of diepe borden. Werk af met de walnoten.
-
Heerlijk met croutons van boerenbrood met geitenkaas. Verdubbel de hoeveelheid linzen voor een hoofdschotel.
Variant: Probeer dit gerecht ook eens met waterkers. Voeg hamchips toe (gril rauwe ham en scheur in chips).
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.