In muskaatwijn gepocheerde vijgen

Gemiddeld
7 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 1 dl muskaatwijn de Rivesaltes Itinéraire des saveurs
  • 2 pijpjes kaneel Cigalou, in 2
  • 12 korianderzaadjes Cigalou
  • 4 vijgen in 4
  • Garnituur
  • 4 el Griekse yoghurt Pâturages

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 5 min
  1. Giet de muskaatwijn in een microgolfovenbestendige schaal. Voeg de pijpjes kaneel, de korianderzaadjes en de vijgen toe.

  2. Sluit af en pocheer gedurende 1 minuut 30 (500 W). Verwijder de vijgen en gaar het kooknat gedurende 1 minuut.

  3. Verdeel de vijgen over glazen. Giet de siroop over de vijgen. Garneer met Griekse yoghurt en een half pijpje kaneel.

  4. Heerlijk met een sneetje geroosterd briochebrood. De vijgen kunnen zowel lauwwarm als koud gegeten worden.

Tips

Wens je een wat meer stroperige siroop, voeg dan 1 el vloeibare honing toe.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.