Gepocheerde peren in rode wijn met kruiden
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 1 fles robuuste rode wijn Expert Club Bergerac
- 125 g suiker Regain Bio
- 1 rasp sinaasappel
- 1 pijpje kaneel Cigalou
- 1 teentje vanille overlangs doormidden
- 6 zwarte peperkorrels Cigalou
- 3 kruidnagels Cigalou
- 4 of 8 kleine peren peren soort durondeau, geschild
- 1 dl zwarte-bessen-siroop Paquito
Volg het recept stap voor stap
-
Giet de wijn in een stoofpan. Voeg de suiker, de sinaasappelrasp, het kaneelpijpje en het vanillestokje toe. Vul een gazen builtje of theefilter met de peperkorrels en de kruidnagels en hang dit in de wijn. Sluit de pan af en breng aan de kook. Voeg de peren toe. Zet het vuur zacht en laat gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de peren zacht zijn. Haal de pan van het vuur, laat de peren afkoelen in de kruidenwijn. Zet koel.
-
Verwijder het kruidenbuiltje. Breek het pijpje kaneel in stukken en zet apart. Voeg de zwartebessensiroop of -likeur toe aan de wijn.
-
Verdeel de peren over kommen of diepe borden. Besprenkel met de kruidenwijn en garneer met een stukje kaneel.
-
Heerlijk met licht geroosterde kruidkoek of vanille-ijs.
Tips
Vermijd stoofperen, want de kooktijd is erg lang. Gebruik eerder handperen voor dit recept. Kies voor kleinere peren, dat staat mooier. Kies voor peren met steeltjes. Dit dessert past uitstekend in een dessertbuffet.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.