De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Bechamelsaus
- 2 el boter Pâturages
- 2 el bloem Chabrior
- 500 ml melk Pâturages
- 1 mespunt nootmuskaat Cigalou
- 100 g feta Itinéraires des saveurs, verkruimeld
- zout Cigalou
- peper Cigalou
- 4 olijfolie van Bouton d'Or
- 2 aubergines overlangs in plakken
- 1 middelgrote courgette overlangs in plakken
- 2 grote uien in partjes
- 2 blikken (400 g) gepelde tomaten van Saint Eloi, grof gehakt
- 1 tl kaneel Cigalou
- 1 el oregano Cigalou
- 1 tl tijm Cigalou
Volg het recept stap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 210 °C. Verwarm in een bakpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de aubergines gedurende 5 minuten. Voeg zout en peper toe. Laat gedurende 1 uur uitlekken. Verwarm in de bakpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de courgette gedurende 3 minuten. Voeg zout en peper toe. Laat uitlekken. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en fruit de uien en het knoflook. Voeg de gepelde tomaten toe. Gaar nog 5 minuten. Zet apart. Vet een rechthoekige gratinschaal in met de resterende olijfolie. Wissel een laag courgettes bestrooid met kaneelpoeder, oregano en tijm af met een laag uien en tomaten bestrooid met dezelfde kruiden. Eindig met een laag aubergines, bestrooid met de resterende kruiden. Zet apart.
-
Bechamelsaus: Smelt de boter in een stoofpan met dikke bodem op zacht vuur. Strooi de bloem over de boter en meng voorzichtig. Roer langzaam de melk door het mengsel van boter en bloem. Klop met de garde totdat de saus dik wordt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.Voeg de verkruimelde feta toe.Roer goed. Giet de bechamelsaus over de groenten. Gaar gedurende 45 minuten in de oven.
-
Laat kort afkoelen. Snij de moussaka in porties.
-
Heerlijk met een boerensalade en Turks brood.Variant:Voeg aan de lagen groenten van tevoren gebakken runder- of lamsgehakt toe.
Tips
Koop om tijd te winnen de gegrilde aubergines op de diepvriesafdeling van uw supermarkt.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.