De benodigde ingrediënten voor dit recept
- Mosterdvinaigrette2 el citroensap 1 tl mosterd van Bouton d'Or 1 el olijfolie van Bouton d'Or 1 el water 2 el boter Pâturages 6 preien schoongemaakt, in stukken van 4 cm 1 tl tijm Cigalou 1 mespunt nootmuskaat Cigalou 125 ml water zout Cigalou peper CigalouGarnituurblaadjes basilicum 1 tomaat in blokjes
Volg het recept stap voor stap
-
Mosterdvinaigrette: Meng in een kom het citroensap en de mosterd. Voeg zout en peper toe. Voeg al roerend de olie toe. Voeg het water toe en klop stevig door tot alle ingrediënten geëmulgeerd zijn.Zet apart.
-
Smelt de boter in een bakpan. Voeg de prei toe. Voeg zout en peper toe. Voeg de tijm, de nootmuskaat en het water toe. Sluit af en laat gedurende 15 minuten pruttelen op zacht vuur totdat de prei zacht is. Laat uitlekken. Zet apart. Giet de vinaigrette in een kleine bakpan en verwarm snel.
-
Verdeel de prei over de borden. Lepel er wat vinaigrette over. Werk af met het basilicum en de blokjes tomaat.
-
Serveer deze salade lauwwarm of koud met knapperig stokbrood. Dit gerecht is goed te combineren met vis of wit vlees.
Tips
Bewaar het kooknat van de prei. Giet het in een bakje voor ijsblokjes en vries in. Een ijsblokje groentenat versterkt op subtiele wijze de smaak van een saus.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.