
Kalfsriibben in milanese stijl
Ontdek het recept van onze chef Jérémy Vandernoot voor maart 2025.
De benodigde ingrediënten voor dit recept
- 4 kalfsribben
- 8 Saint Eloi krielaardappelen
- 2 limoenen
- 1 bos dille
- 0,5 bos peterselie
- 50ml citroensap
- 5 Volae eieren
- 100g Pâturages boter
- 200g Pâturages yoghurt
- Bouton d’Or zonnebloemolie
- 2 eetlepels Bouton d’Or kappertjes
- Chabrior bloem
- Paneermeel
- Fleur de sel van Itinéraire de nos Régions
- Cigalou peper
Volg het recept stap voor stap
-
Haal de kalfsribben eerst door de bloem, dan door het ei, en ten slotte door het paneermeel. Bak ze vervolgens 1 minuut aan elke kant in een pan met olie, en voltooi de garing gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat 5 minuten rusten.
-
Smelt de boter op middelhoog vuur tot het een amberkleurige, nootachtige kleur en geur heeft.
-
Breng op smaak met zout en peper, voeg de kappertjes en gehakte peterselie toe, en eindig met de limoenschijfjes. Giet royaal over de kalfsribben.
-
Kook de hele krielaardappelen in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Koel ze af na het koken en verwijder de schil.
-
Meng de yoghurt met zout, peper, citroensap en vooraf gehakte dille.
Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.