Kalfsriibben in milanese stijl

Ontdek het recept van onze chef Jérémy Vandernoot voor maart 2025.

Makkelijk
50 min
0 / 5 0

Your page rank:

van 5

De benodigde ingrediënten voor dit recept

4 portie(s)
  • 4 kalfsribben
  • 8 Saint Eloi krielaardappelen
  • 2 limoenen
  • 1 bos dille
  • 0,5 bos peterselie
  • 50ml citroensap
  • 5 Volae eieren
  • 100g Pâturages boter
  • 200g Pâturages yoghurt
  • Bouton d’Or zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Bouton d’Or kappertjes
  • Chabrior bloem
  • Paneermeel
  • Fleur de sel van Itinéraire de nos Régions
  • Cigalou peper

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Volg het recept stap voor stap

Voorbereidingstijd : 30 min
  1. Haal de kalfsribben eerst door de bloem, dan door het ei, en ten slotte door het paneermeel. Bak ze vervolgens 1 minuut aan elke kant in een pan met olie, en voltooi de garing gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat 5 minuten rusten.

  2. Smelt de boter op middelhoog vuur tot het een amberkleurige, nootachtige kleur en geur heeft.

  3. Breng op smaak met zout en peper, voeg de kappertjes en gehakte peterselie toe, en eindig met de limoenschijfjes. Giet royaal over de kalfsribben.

  4. Kook de hele krielaardappelen in gezouten kokend water gedurende 15 minuten. Koel ze af na het koken en verwijder de schil.

  5. Meng de yoghurt met zout, peper, citroensap en vooraf gehakte dille.

Je hebt het al gedaan dit recept?

Uw mening interesseert ons. Vertel ons of je het recept lekker vond.

0 / 5 0

Your page rank:

Wat als de ingrediënten die nodig zijn voor dit recept deze week in de aanbieding waren? Blader door onze folders zodat u ze niet mist.